Microsoft endrer sine prisplaner for CSP-lisenser fra 1 mars 2022

Microsofts Cloud Solution Provider-program (CSP) fortsetter å utvikle seg ettersom de tilpasser seg for å støtte de stadig skiftende behovene til dagens virksomheter. Som en del av deres investering i CSP-programmet har Microsoft jobbet med å redusere kompleksiteten og kostnadene for lisensiering, samt gi fleksibilitet for å støtte en rekke kjøpsscenarier. For å oppnå dette lanserte Microsoft, New Commerce Experience (NCE) for Microsoft Azure i 2019 – og høsten 2021 utvidet NCE til å inkludere Microsoft 365, Dynamics 365, Windows 365 og Power Platform for kommersielle setebaserte tilbud.
Dette er den største og viktigste oppdateringen av CSP siden lanseringen i 2015.

Siden juni 2011 har Microsoft kontinuerlig reinvestert, og holdt utvikling og innovasjon i sine produkter og tjenester:

 • 2011: Office 365, der de koblet Office til skyen
 • 2017: Microsoft 365 der de kombinerte Office + Windows + EMS
 • Introdusert 25 apper i Microsoft 365:
  • inkludert Teams, Access, Bookings, Delve, Forms, GroupMe, Kaizala, Lens, Lists, OneDrive, OneNote Class Notebook, Planner, Power Apps, Power Automate, Power BI, Publisher, SharePoint, Skype for Business, Staff Hub, Stream, Sway, To-Do, Visio, Whiteboard og Yammer.
 • Utgitt 1400 nye funksjoner:
  • Kommunikasjon og samarbeid, inkludert sanntids samarbeid, Together Mode, Front Row,
  • Security and Compliance, inkludert DLP for e-post og dokumenter, sensitivitetsetiketter og meldingskryptering, innholdssøk, MFA
  • AI og assistanse, inkludert levende bildetekster og undertekster, oversetter, designer

 

Microsoft har ikke utført en prisøkning basert på produkt siden lanseringen av Microsoft 365, den vi husker fra mars i fjor gjaldt valuta endringer. Derfor ser Microsoft seg nødt til å sette opp prisene på store deler av CSP-lisensene da utviklingen har vært og vil fortsette å være enorm.

Dette er de viktigste endringene:

 • NCE-plattformen tilbyr tre typer forpliktelsesvilkår for abonnementer: en måned, ett år og tre år.
 • En måneds bindingstid for abonnementer vil få høyere grunnpris, enn binding på 1 eller 3 år.
 • Prisbeskyttelsen gjelder i hele bindingsperioden.
 • Det er 72-timers (3-dagers) kanselleringsvindu for å avslutte forpliktelsen og justere abonnementet ditt for å redusere antall seter eller nedgradere planen. Etter 72 timer vil kun en økning i antall seter eller oppgraderinger være mulig. Ingen abonnementsoppsigelse vil være mulig lenger før utløpet av forpliktelsesperioden. Dette 72-timers kanselleringsvinduet begynner i det øyeblikket du får abonnementet.
 • Avbestilling innen de første 24 timene vil resultere i 100 % kreditt. Hver påfølgende 24 time vil resultere i belastning på 1 dag.
 • Du kan blande og matche ulike forpliktelsesvilkår og faktureringstyper (frekvens) for samme plan/lisens.

 

Prisendringer:

Prisendringer vil skje de neste 6 månedene, og de vil starte den 1 mars 2022.
Disse lisensene vil i første omgang få nye priser (Gjelder lisenser knyttet til 1 måneds bindingstid):

 • Microsoft 365 Business Premium – 10 % økning
 • Microsoft 365 Business Basic – 20 % økning
 • Microsoft 365 E3 – 13 % økning
 • Office 365 E3 – 15 % økning
 • Office 365 E5 – 9 % økning

 

Abonnementsplanene:

Månedlig abonnement:
Med NCE vil du ha muligheten til å kjøpe Microsoft 365-lisensene dine på månedlig basis uten en årlig forpliktelse. Microsoft tilbyr nå dette for å gi fleksibilitet til kunder som trenger å gjøre månedlige endringer i sine Microsoft 365- eller Office 365-lisensplaner og setetall. Dette abonnementet har en prisøkning på ca 20 % på tvers av alle lisensplaner.

12 måneders abonnement:
Gjennom NCE har du muligheten til å forplikte deg til lisensene dine gjennom et 12 måneders abonnement. I motsetning til eldre CSP-modellkunder som forbruker på et 12 måneders abonnement, vil du ha muligheten til å bli fakturert på månedlig eller årlig basis.
Med 12-måneders abonnementet vil prisene dine være låst for hele perioden – slik at du kan dra nytte av de ekstra kostnadsbesparelsene ved eventuelle prisøkninger på den tiden. Dette abonnementet lar deg øke, men ikke redusere seteantallet.

36 måneders abonnement:
Microsoft introduserer en flerårig prissetting til NCE, som lar deg sikre en 3-års prissetting for langsiktige lisensforpliktelser. Med dette abonnementet har du muligheten til å bli fakturert månedlig, årlig eller på forhånd. Dette abonnementet lar deg øke, men ikke redusere seteantallet.
(foreløpig ikke lansert)

 

Viktige datoer:

Januar 2022:
Lansering og generell utgivelse.

1. mars 2022:
Microsoft vil øke prisen på et utvalg Office 365- og Microsoft 365-produkter. For hver ny bestilling av årsabonnement som du bestiller før 1. mars, låser du gjeldende pris i 12 måneder.

10. mars 2022
Nye bestillinger vil kun være tilgjengelige i NCE. Det vil ikke lenger være mulig å legge inn nye bestillinger i den originale CSP-modellen. Eksisterende abonnementer kan fornyes i den originale CSP-modellen frem til 30. juni 2022, men vi anbefaler at du bytter til NCE tidligere for å dra nytte av kampanjetilbud fra Microsoft og minimere administrasjonen. Ved å bestille NCE-abonnementer i samme måned, kan du få samme fornyelsesdato for alle lisenser fremover.

1. juli 2022
Fornyelse av abonnementer vil kun være tilgjengelig i NCE. Alle abonnementer som forblir aktive i den originale CSP-modellen vil utløpe på årsdatoen hvis de ikke har blitt fornyet i NCE.

1. juni 2023
Alle gjenværende abonnementer på den eldre prisplanen flyttes til NCE.

 

Lanseringstilbud:

Årsavtale: Få 5 % rabatt de første 12 månedene hvis du binder før 31 mars 2022.

Månedsavtale: Få månedsabonnement til samme pris som årsabonnement frem til 30. juni 2022.

Før eller siden skal alle på CSP over på NCE produkter og som et insentiv for å gjøre dette så raskt som mulig tilbyr Microsoft 5% rabatt på gammel pris mot at dere binder dere til 12 mnd (Rabatten gjelder for hele bindingstiden). Dette tilbudet gjelder for perioden 10.01.2022 – 31.03.2022. MERK at prisøkningen på produkt vil bli gjeldene fra 01.03.2022. Derfor anbefaler vi at flyttingen skjer imellom 10.01.2022 – 28.02.2022 slik at du som vår kunde får lavest mulig pris.

*Tilbudene kan ikke kombineres for samme abonnement eller med tidligere gitte rabatter. Microsoft forbeholder seg også retten til å endre dato for kampanjene. Tilbudene gjelder utvalgte abonnementer og opptil 2400 lisenser. De gjelder ikke ideell virksomhet, skole og offentlig sektor.

 

Vi i Veni ser frem til å snakke med deg om Microsoft New Commerce Experience.
Ta kontakt i dag, og vi vil hjlepe deg til å finne den beste løsningen for din lisensiering.