Teams Suksesshistorie: Green Mountain

Green Mountain leverer robuste og sikre dataasentertjenester. De har datasentre på Rennesøy utenfor Stavanger og på Rjukan. De jobber på tvers av landegrenser, og er avhengige av god samhandling.

– Vi ønsket å flytte til Teams både fordi Microsoft har kommunisert klart og tydelig at Skype for Business skal legges ned, og erstattes av Teams og fordi det var noen nye muligheter der som vi ønsket å bruke, sier CTO i Green Mountain, Ole Sten Volland.

CTO i Green Mountain, Ole Sten Volland

For Teams er mye mer enn Skype for business.

– Vi deler og samarbeider i filer via Teams. Og vi ser også på å legge til ulike nyttige løsninger i faner. Vi er i gang med å utforske mulighetene, sier Volland.

Gradvis flytting

Når man planlegger migrering til Teams kan man enten flytte over natten, slik at alle brukere våkner opp til ny
programvare, eller man kan flytte gradvis. Green Mountain har valgt en gradvis flytting.

– Vi startet i begynnelsen av 2019 med å flytte noen få brukere. Vi testet det på disse og så migrerte vi en ny pulje. Slik har vi flyttet gradvis. Vi skal snart flytte over de siste nå, forteller Volland.

Veni har støttet de gjennom prosjektet, ikke bare på det tekniske, men også på prosjektstyring og kommunikasjon.

– De har hjulpet meg å utarbeide brukerdokumentasjon som sendes til brukere i forkant av at de migreres, sier Volland.

Hvor viktig er kommunikasjon i et prosjekt som dette?

– Det er viktig for meg som IT sjef også og for brukerne at de ikke våkner opp til ny funksjonalitet uten å skjønne hvorfor og hvordan. Da får jeg mange spørsmål, sier Volland.

Brukerne har vært fornøyde med Teams og utrullingen av Teams. Og Volland er fornøyd med støtten fra Veni.

– Det er flinke, erfarne og hyggelige mennesker i Veni. Det er en trygghet og støtte å ha de inn i et prosjekt som dette, sier han.

Råd til andre

Hvilke råd har du til de bedriftene som fremdeles ikke har flyttet fra Skype for Business til Teams?

– Det er å komme i gang med planleggingen nå. Dersom andre selskaper ønsker å ta skiftet gradvis slik som oss, så tar det tid både å planlegge og utføre den gradvise flyttingen, sier Vollan.

Reisen må tas før eller senere. Og man går glipp av en del ved å utsette.

– Dersom man bruker øvrige produkter fra Microsoft sin Office 365, så henger Teams sammen med de øvrige løsningene. Så man har ikke samme mulighet for god flyt mellom løsningene dersom man ikke har Teams, sier
Volland.